יום שני, 8 באפריל 2013

נושא החקר ורקע על עובש ועל לחם

חלק א'
1. נושא החקר- השפעת צבעי אור על עובש.

2. עובש גדל בכל מקום, עובש הוא פטריות הצומחות בדרך כלל על משטחים רכים ועל מזונות שהתיישנו.

בדרך כלל אנו מסתכלים על עובש בגועל, אך אף פעם לא התעמקנו בו יותר מידי או התעניינו מאיפה הוא מגיע? איך הוא נוצר ומתגבש?

למשל אף פעם לא ידענו שעובש שצומח על תפוזים יוצר גז אתילן שלו שימוש רב בתעשייה החקלאית ובעזרת שימוש נכון בו יכולים החקלאים לייצר תוצרים באיכות טובה יותר. לכן התעניינו בגורמים המשפיעים על גדילתו והחלטנו להתמקד בצבע האור. 

3. אישרת את שאלות המשנה שלנו.

4. משתנה תלוי- העובש.

משתנה בלתי תלוי- צבע האור.

 5. את החקר נבצע באמצעות ניסוי שבו נעמיד מספר מנורות שמאירות בצבעים שונים, ונצפה בהתפתחות העובש. נקפיד על בידוד משתנים, ונשווה את ההבדלים בין העובשים ולפי ההבדלים נסיק מסקנות.

חלק ב'
תשובות לשאלות המשנה-
עובש הוא פטריות הצומחות בדרך כלל על משטחים רכים ועל מזונות שהתיישנו ויוצר רשת של קורים לבנים אפרפרים המכונים תפטיר.

הקורים חודרים למזון עליו הם מתקיימים וסופגים ממנו את מזונם. מעל התפטיר מתנשאים מעין גבעולים קטנים, שבראשם התעבויות. התעבויות אלה הן אפורות בתחילה ולאחר מכן נעשות שחורות.

כיצד נוצר עובש על לחם- לחמים תעשייתיים מכילים מספיק כימיקליים כך שיחזיקו מעמד זמן רב, לכן אם נרצה להצמיח עובש על לחם נאלץ לייצר לחם תוצרת בית.


ביבליוגרפיה:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה